N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 01.08.2002


Studieaktivitet i ferietider

I løpet av sommeren er det kommet inn en stor mengde rapporter fra gjennomførte kurs. Disse er ikke blitt behandlet under ferieavviklingen på kontoret, men alt skal være klart til utbetaling i slutten av måneden. I skoleferien har kontoret vært bemannet først og fremst mandag og tirsdag, men etterhvert som ferien er over vil dette rette seg.

Ny studiekonsulent

Cecilie Hänninen (35) er ansatt som ny studiekonsulent og vil fra 1. oktober dele jobben med Terje Berntsen. Hun er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har bl.a. vært ansatt 5 år som adjunkt i videregående skole. Hun kommer nå fra Næringslivets Kompetansenett AS hvor hun arbeider med tilrettelegging og salg av etter- og videreutdanning for arbeidslivet.

Målrettet opplæring

Medlemsorganisasjonene inviteres til erfaringsutveksling om "målrettet opplæring" / "opplæringsplaner" onsdag 4. september i Oslo. Innledninger ved Eivind Mjærum fra Norske 4H og Jan Heitmann. Det er ingen deltakeravgift, organisasjonene må gjerne delta med flere personer, det serveres en enkel lunsj. Påmelding innen 21. august til terje.berntsen@naturogmiljo.no.

Årsmøter hvor og når?

Styret er opptatt av hva som skal til for å få flere (alle) medlemsorganisasjonene til å møte på Studieforbundets årsmøte. De siste 10-12 årene har årsmøtene vært avholdt i tilknytning til Landskonferansen som har vært arrangert på ulike steder i landet. Styret vurderer nå om tiden er inne til å endre på dette. I den forbindelse er medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger blitt bedt om å svare på hva som skal til for at de vil prioritere årsmøtet i Studieforbundet?

Nyttevekster i 100!

I hundre år har Nyttevekstforeningen arbeidet for at vi skal høste av naturens ville vekster; sopp, bær og urter. Vi gratulerer! Vil du vite mer, se http://www.nyttevekstforeningen.no.

Uka for voksnes læring

Uka for voksnes læring arrangeres i uke 42 (14.-20. oktober). Studieforbundene og deres medlemsorganisasjoner har da muligheten for å vise at de med sine 650.000 deltakere er landets største kursarrangør. Etter uke 42 skal enda flere vite at de frivillige organisasjoners studieforbund er veien til læring, engasjement og deltakelse. Mer informasjon se http://www.vofo.no/uka.

NM-nytt pr. e-post

Nå kan du selv bestille/avbestille NM-nytt direkte fra Studieforbundets hjemmesider. Hjemmesidene har i sommer for øvrig fått en generell ansiktsløftning, se selv http://www.naturogmiljo.no.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost