N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 10.05.2002


Oppdatert studiestatistikk på nettet

Studieledere og andre som gjerne vil følge med på organisasjonens studieaktivitet, kan nå fra Studieforbundets hjemmeside laste ned en oppdatert oversikt over planlagte og gjennomførte kurs pr. organisasjon. Ved å klikke på STUDIESTATISTIKK og deretter velge ønsket organisasjon kan en få fram en liste over alle kurs sortert fylkesvis. Oversikt over de mest brukte studieplanene i hver organisasjon kan også vises. Studiestatistikken oppdateres hver uke.

Ledig deltidsstilling som studiekonsulent

Til å ivareta ulike pedagogiske oppgaver i Studieforbundet, søker vi en fleksibel og serviceinnstilt person med pedagogisk utdannelse og kjennskap til frivillig organisasjonsarbeid. Vedkommende skal dele oppgaven med studiekonsulent Terje Berntsen som nå går over i 50% stilling. Vi tilbyr en 60-65% stilling i lønnstrinn 34-47 i Statens lønnssystem. Søknadsfristen er 31. mai.

Gebyrfritt i Studieforbundet

Styret i Studieforbundet har nå vedtatt at det ikke lenger skal trekkes et gebyr på kr. 35 pr. kurs ved utbetaling av støtte. Tilskuddsberettigete kurs får kr. 70 pr. time etter godkjent studieopplegg og utbetales når kurset rapporteres gjennomført. Maksimal utbetaling pr. kurs er 3.000 kroner.

Studieforbundet 25 år

Studieforbundet natur og miljø er 25 år i år. Den 23. juni 1977 møttes representanter fra Hageselskapet, Birøkterlaget, Jeger- og Fiskerforbundet, Naturvernforbundet, Skogeierforbundet, Entomologisk forening, Gartnerforbundet, Zoologisk forening og Norske 4H og godkjente vedtekter for "Studieforbundet for natur, miljø, landbruk og fritid". Dagfinn Tveito fra Hageselskapet ble valgt til Studieforbundets første formann. Det første året hadde Studieforbundet 10 tilskuddsberettige medlemsorganisasjoner og det ble utbetalt tilskudd til 788 kurs. I dag har Studieforbundet 19 medlemsorganisasjoner og gjennomfører ca. 2.000 kurs i året.

Øystein Eikeseth gjenvalgt som styreleder

Helgen 3.-5. mai var representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene samlet til landskonferanse på Elverum. Jan Heitmann snakket om "Frivillige organisasjoner - fornyelse, vekst og utvikling." På årsmøtet søndag ble Øystein Eikeseth fra Norsk Kennel Klub gjenvalgt som styreleder. Med seg i styret har han nå Heidi Syrdal Erlandsen fra Den Norske Turistforening, Knut Erik Risvik fra Norges Jeger- og Fiskerforbund, Merete Furuberg fra Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Knut Thoresen fra fylkesavdelingene, Vestfold.

Tilskudd til særlige målgrupper

Studieforbundet har i år til disposisjon kr. 20.000 til dekning av ekstraordinære utgifter til opplæring av personer med ulike opplæringshindringer; f.eks. funksjonshemmede, fremmedspråklige, personer med lese- og skrivevansker o.l. Det kan søkes om utvidet tilskudd til dekning av utgifter til spesielt læremateriell, transport, ekstra lærer osv. Det er ikke utarbeidet noe spesielt skjema. Ta kontakt med studiekonsulent Terje Berntsen.

Videoer og lysbilder til leie

Studieforbundet leier ut for kr. 75 pr. 3 ukers-periode til lokale kursarrangører:
- Vi lager våre egne planter (video 24 min.)
- Utplantingsplanter (video 27 min.)
- Jord og jordforbedring i hagen (video 18 min.)
- Bærbusker fra vår til høst (video 27 min.)
- Stell av roser (video 17 min.)
- Anlegg og stell av plen (video 13 min.)
- Steinbed og fjellhager (video 24 min.)
- Små og store nåletrær (video 25 min.)
- Lé for vinden (video 22 min.)
- Stauder (lysbildeserie)
Ta kontakt med Lisbet Westvold på kontoret.

Den lokale studieringen

Den lokale studieringen har som mål å utvikle en pedagogikk for spørsmål. Det er spørsmålene som berører folk. Svarene får ofte folk til å sovne.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost