N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 17.12.2001


Kr. 70 pr. time også i 2002

Styret har vedtatt at tilskudd til lokalt studiearbeid opprettholdes på kr. 70,- pr. time også i 2002. Øvre grense for utbetalt tilskudd pr. kurs holdes uendret på kr. 3.000 og det trekkes - som tidligere - et gebyr på kr. 35 pr. kurs til delvis dekning av Studieforbundets kostnader. Vedtaket er gjort med forbehold om Stortingets endelige budsjettvedtak og styret kan omgjøre vedtaket i løpet av året dersom det blir påkrevd. Kurs som skal få tilskudd, må meldes inn til Studieforbundet før kursstart, og fullførte kurs må rapporteres innen 3 måneder etter siste kursdag, ellers bortfaller tilsagnet.

Nytt innmeldingsskjema

Det vil bli utarbeidet et nytt, forenklet skjema for innmelding av kurs. Gamle skjemaer kan inntil videre fortsatt benyttes, men vi anbefaler sterkt å prøve å melde inn nye kurs på www.naturogmiljo.no for dem som har tilgang til Internett. Når et kurs er registrert hos oss, skrives det ut et nytt skjema med godkjenningsnummer. Dette sendes kursarrangøren som fører fremmøteregistrering og annen nødvendig informasjon på skjemaet for å rapportere kurset ferdig slik at tilskuddet kan utbetales.

Siste frist 15. januar

Kursarrangører som har fått tilsagn om støtte til kurs i år, må sende inn ferdigmelding senest 15. januar. Det er fortsatt 716 kurs vi venter på ferdigmelding fra. Oversikt over 1.626 kurs som er rapportert fullført pr. 1. desember kan finne på www.naturogmiljo.no.

Juleferie på kontoret

Kontoret til Studieforbundet holder som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Saker til årsmøtet 5. mai

Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet på Elverum 5. mai, må sendes Studieforbundet innen 1.februar.

Valg på årsmøtet

På årsmøtet er følgende på valg:
Ordfører: Eivind Thune, Det norske hageselskap
Varaordfører: Anne Mari Aamelfot Hjelle, Den Norske Turistforening
Styremedlem: Øystein Eikeseth , Norsk Kennel Klub
Styremedlem: Merete Furuberg, Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Styremedlem: Terje Henriksen, fylkesavdelingen i Buskerud
Varamedlem: Lise Møkkelgjerd, Det norske hageselskap
Varamedlem: Aud Saaler Nabben, Norges Velforbund
Varamedlem: Olav Balle, fylkesavdelingen i Oslo/Akershus
Valgkomitémedlem: Grethe Jacobsen, Norges speiderforbund
Forslag på kandidater sendes Valgkomiteen i Studieforbundet innen 1.februar.

Positive medlemsorganisasjoner

Studieforbundet har i løpet av høsten hatt møter med mange av medlemsorganisasjonene. Det har vært fokusert på rutiner for informasjon om studiearbeid i organisasjonene, samarbeid med Studieforbundet, viktigheten av planmessig opplæring på alle nivåer i organisasjonen, om studiestatistikken avspeiler opplæringsnivået i organisasjonen eller om det er "mørketall", og i hvilken grad organisasjonene klarer å fornye/ajourføre kurstilbudet sitt.

- Dette har vært en positiv runde, sier studiekonsulent Terje Berntsen. Han er klar for flere samtaler, dersom det er flere medlemsorganisasjoner som ønsker det.

Ny studieplan: ”Grønn hverdag med LIV & LYST”

Kurset er en møteplass for folk som tenker på framtiden: Fem-åtte husholdninger møtes for å gjennomgå egen hverdag og hjelpe hverandre til mer miljøvennlige løsninger. Til hvert møte noterer deltakerne hva de gjør med avfall, strømforbruk, matvaner o.s.v. i egen husholdning.. Disse notatene er utgangspunkt for diskusjoner i gruppa. Erfaringene fra to års prøvetid er klare: Dette er gøy, det er inspirerende og lærerikt. Det er utarbeidet egen perm med informasjon og konkrete oppgaver. Kontakt Miljøheimevernet tlf. 22 04 46 70, post@miljohv.no

Kurset har fått studieplannummer 2422 og er godkjent for inntil 36 timer.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost