N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 31.05.2000


NY OG BEDRE OPPLÆRING TIL JEGERPRØVEN

Jegerprøveutdanningen må sikres et nødvendig kunnskapsmessig innhold, men også omtale temaer omkring jegerens etikk og de holdninger som er nødvendig for at jakt- og fangstutøvelse skal tilfredsstille samfunnets krav i fremtiden.

Helt siden innføringen av jegerprøven i 1986 har det stort sett vært benyttet det samme materiellet. Nå er det en større revisjon på gang. Både instruktørutdanningen, innholdet i kurspermen og innholdet i det praktisk obligatoriske kurset skal gjennomgå en fornyelse.

I samarbeid med Direktoratet for naturforvaltning har Norges Jeger- og Fiskerforbund satt ned en gruppe som skal arbeide fram nytt materiell for jegerprøveopplegget. Terje Berntsen fra Studieforbundet deltar også i dette arbeidet. Det nye materiellet skal etter planen være klart til bruk neste år. Kanskje vil vi da ha et obligatorisk kurs på 24-30 timer?

NYVALGT LEDER FRA BERGEN

På Studieforbundets årsmøte i Bergen ble Øystein Eikeseth fra Norsk Kennel Klub valgt til ny leder for styret. Han har vært med i styret siden 1996. De øvrige medlemmene av styret er: Bjarne Oppegård fra Norges Jeger- og Fiskerforbund, Unni Svagård fra Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Peggy Jensen fra Norske 4H og Terje Henriksen fra fylkesavdelingen i Buskerud.

BRUK STUDIEFORBUNDETS NAVN OG LOGO RIKTIG!

Styret oppfordrer medlemsorganisasjonene til å bli flinkere til å bruke Studieforbundets navn og logo når de omtaler studievirksomhet, studiearbeid, kurs, opplæring o.l. Det er da viktig at navnet og forkortelsen skrives korrekt:

Studieforbundet natur og miljø

N&M

Logoen skal gjengis i sort eller grønt
(Fargekode: C=80 M=0 Y=80)

Dersom Studieforbundets navn brukes i tilknytning til logo, benyttes skrifttype Arial (evnt. Helvetica)

NY LEDER I AUST-AGDER

Olav Schrøder som er fylkessekretær i NJFF, er valgt til ny leder i fylkesavdelingen i Aust-Agder. Aust-Agder 4H fortsetter med kasserer og sekretærfunksjonen.

TILSKUDD TIL SÆRLIGE MÅLGRUPPER

I tillegg til det generelle tilskuddet på 65 kroner pr. time, kan det søkes om tilleggstilskudd for ekstrautgifter man måtte ha i forbindelse med opplæring av voksne med lese- eller skrivevansker, andre funksjonshemninger, fremmedspråklige osv. Studieforbundet har en "pott" til dette formål også i år. Interesserte kan ta kontakt med Terje Berntsen direkte på telefon 67 10 22 62 eller e-post .

UKE FOR VOKSNES LÆRING 7.-13. SEPTEMBER

Medlemsorganisasjonene har gjennom "Uka" en unik mulighet så vel regionalt som lokalt til å markere sine tilbud og aktiviteter. Arbeidet koordineres av Voksenopplæringsforbundet.

NYE STUDIEPLANER

Nytt liv i gamle hager

Studieplannummer 7211 – 20 timer Kurset vil forhåpentlig vis gi inspirasjon til nytt liv i den gamle hagen. Temaer er: Stilhistorie og fargelære, gårdshagen, spor i hagen, oldemors planteverden og restaurering, renovasjon eller fri fornyelse. (Dnh 2000) Bestillingssted: N&M

Fluekasting – instruktørkurs

Studieplannummer 5565 – 20 timer Målet med kurset er å utdanne kvalifiserte fluekasteinstruktører som siden skal holde kurs for nybegynnere og viderekommende innen fluekasting/fluefisking. (NJFF 2000) Bestillingssted: NJFF

VOKSNE LÆRER BEST…

Pedagogisk forskning viser at:

FORSINKET UTBETALING AV TILSKUDD TIL LOKALT STUDIEARBEID

I år utbetaler Studieforbundet 65 kroner pr. godkjent studietime. Tilskuddet er begrenset oppad til kr. 2.000 pr. kurs. Ved utbetaling trekkes et gebyr på kr. 35. Tilskuddet overføres arrangørens konto etter hvert som kursene ferdigmeldes. Utbetalingen gjennomføres vanligvis i månedsskiftet, men på grunn av omlegging av utbetalingsrutiner og EDB-problemer, har det oppstått forsinkelser. Men pengene kommer!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost