N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 6 - 13.10.2015


Kursrapportering over nettet

De som har søkt og fått godkjent kurs og som velger å føre rapportskjema på nett, kan nå sende det ferdigutfylte skjemaet inn til Studieforbundet elektronisk. For å komme inn i systemet første gang, må du bekrefte epost-adressen din. Hvis du har problemer med det, kan du få hjelp fra kontoret. De som fortsatt ønsker å føre fremmøteregistreringen på papir, kan fortsette med det, men de må underskrive rapportskjemaet for hånd før det sendes inn pr post eller som scannet vedlegg til en epost. Nye søknad/rapporteringsrutiner er lagt ut på nettsidene til Studieforbundet.

Studieplaner

Studieforbundet har hatt gående en prosess for forenkling av studieplansystemet og dette er også nedfelt i plandokumenter og igangsatt som pedagogisk utviklingsprosjekt for 2015. Det har over tid blitt mange godkjente studieplaner og mange tilnærmet like. Disse kan - i samarbeid med den/de som har utarbeidet planene - slås sammen etter nye, vedtatte prinsipp for godkjenning av studieplaner: Styret vil ha færre, mer overordnete studieplaner med mer fleksibel måte å angi tidsbruken på. Det er ønskelig å legge større vekt på gode målformuleringer, - gjerne med hjelp av studiekonsulenten. Det vil etter hvert bli utarbeidet nytt søknadsskjema for nye studieplaner.

Over 200 millioner til studieforbundene

Regjeringen foreslår i forslag til Statsbudsjett for 2016 at Stortinget bevilger 208.374.000 kroner til studieforbundene i Norge. Det er samme beløp (+2,9% prisjustert) som ble bevilget for i år. Beløpet fordeles mellom de 15 godkjente studieforbundene i Norge etter rapportert studieaktivitet (antall kurstimer) de to siste årene. Studieforbundet natur og miljø håper å kunne disponere 7-8 millioner til bl.a. 2.500-3.000 nye kurs i 2016 og opprettholde tilskuddssatsen på kr 90 pr time. Vi bør være fornøyd med at regjeringen viderefører tilskuddsnivået og ta det som en anerkjennelse av den opplæringen som drives i regi av medlemsorganisasjonene våre.

Vellykket årskonferanse

Styret er godt fornøyd med gjennomføringen av årskonferansen på Sundvolden 28-30. august, spesielt fredagen. Vi var 7 deltakere fra medlemsorganisasjonene og 13 fra fylkesavdelingene. Overordnet tema var Samfunnsansvar og frivillige organisasjoner. Vi fikk høre om Norske Redningshunder, SABIMA og opplæringsplaner. Det var gruppearbeid om nytt studieplansystem i Studieforbundet. Mange reiste hjem i løpet av lørdagen. Styret vil invitere til ny årskonferanse i august 2016, sentralt i Oslo-området. For å sikre best mulig deltakelse fra organisasjonene og fylkesavdelingene, skal disse nå få uttale seg om hvilke tidspunkt som er å foretrekke før styret tar en avgjørelse. F.eks. bare to dager?

Seminar om forholdet ansatte/frivillige

VOFO inviterer til nytt seminar om «Frivillige organisasjoner som arbeidsgivere» fredag 30. oktober i Litteraturhuset i Oslo. Når går man fra å være frivillig til ansatt? Hvordan fastsettes lønn og hvilke kriterier er relevante? Arbeidsgivers plikter og arbeidstakers medvirkningsplikt. Rolleforståelse: Politisk og administrativ ledelse m.v. Påmelding til vofo@vofo.no innen 23.10.15. Pris kr 900,-.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost