N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 15.04.2015


Årsmøtet

Årsmøtet 2015 i Studieforbundet natur og miljø avholdes onsdag 20. mai kl 10.00 i Kulturhuset Stabekk kino. Prosjektleder Tonje Refseth fra Norsk Friluftsliv kommer og markerer at vi er godt i gang med Friluftslivets år.

Årsmøtet skal behandle årsmelding og regnskap for 2014. Samarbeidsrådet for biologisk mangfold SABIMA søker om medlemskap i Studieforbundet. Styret inviterer årsmøtet til å drøfte forslag til arbeidsplan for 2016 og budsjett. Styret foreslår å opprettholde satsen for kurstilskudd på kr 90 pr time. På årsmøtet skal også de vedtektsbestemte valgene gjennomføres. Valgkomiteens innstilling er foreløpig ikke klar. Innkalling til årsmøtet med sakspapirer er sendt medlemsorganisasjonene som innen 13. mai må melde fra til Studieforbundet om hvem som møter. For fylkesavdelingene møter Edgar Waag fra N&M Hordaland.

Pedagogisk utviklingsprosjekt 2015

N&M er i startfasen av årets pedagogiske utviklingsprosjekt som vil arbeide for forenkling av rutiner for studieplanens innhold og struktur. Arbeidet ledes fra N&M sentralt og har startet med å se på hva slags utfordringer som finnes med dagens system. I fortsettelsen vil prosjektledelsen støtte seg på en ressursgruppe som skal komme med innspill til dette arbeidet ut fra sine erfaringer. Vi er åpne for innspill på hva vi kan gjøre bedre og om noen ønsker å være ressursperson for gruppen kan de ta kontakt med studiekonsulent Odd Erik Randen.

N&M på Facebook.

Nå har N&M fått egen Facebook-side og du kan like oss der. Facebook-siden er i utgangspunktet åpen for alle til å ytre seg på. N&M vil bruke Facebook-siden til å informere og kommunisere med sine brukere. Vi minner om at vi skal «være greie med hverandre» når vi ytrer noe på Facebook og N&M vil følge Vær Varsom-plakatens anbefaling for publiseringsregler.

Årskonferanse

Studieforbundet vil også i år invitere representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene til årskonferanse. Konferansen er lagt til Sundvolden Hotel 28-30. august. Konferansen åpnes fredag formiddag med "lederkonferanse" - åpent for alle. Lørdag vil vi sette fokus på lokal studieleder og pedagogisk aktivitet. Konferansen avrundes søndag formiddag med interne saker for Studieforbundet og fylkesavdelingene. Påmelding før sommerferien!

Alle skal ha kursbevis

Alle som fullfører kurs som Studieforbundet utbetaler kurstilskudd til, skal få utlevert kursbevis. Dette er kursarrangørens ansvar! Kursarrangøren kan enkelt og praktisk lage kursbevis fra Studieforbundets nettside. Den ferdigutfylte teksten kan overskrives hvis det er behov for det, før kursbevisene skrives ut og signeres. Kursarrangører som trenger veiledning, kan kontakte Studieforbundets kontor i kontortiden mandag – torsdag kl 9-15.

Nye fylkeskontakter

Det har ikke vært avholdt fylkesårsmøter og valg av fylkesstyre hverken i Sogn og Fjordane eller i Oppland på flere år. Inntil det eventuelt tas et initiativ fra regionalt nivå med ønske om å få valgt et fylkesstyre iht. vedtektene, har styret i Studieforbundet oppnevnt regionale kontaktpersoner. Reidun Solberg Seim (NJFF) er oppnevnt som fylkeskontakt i Sogn og Fjordane og Kristen Rustad (NJFF) er oppnevnt som fylkeskontakt i Oppland. Ajourført liste over fylkeskontaktene ligger ute på nettsiden vår.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost