N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 8 - 06.12.2010


Pedagogisk utviklingsarbeid i 2011

Det er avsatt kr 150.000 til pedagogisk utviklingsarbeid som medlemsorganisasjonenes sentralledd nå kan søke om. Prosjektmidlene skal stimulere til nytenkning og kvalitetsheving av kurs- og studiearbeid i organisasjonene. Prosjektene bør ha størst mulig allmenn interesse og overføringsverdi. Søknadsfristen er 31. januar 2011. Søknadene må tydelig beskrive hva organisasjonene ønsker å utvikle/utprøve, vedlagt budsjett og tidsplan for arbeidet. Det er en forutsetning at Studieforbundet trekkes inn i prosjektene på en hensiktsmessig måte. Studieforbundet legger opp til at fordelingen av prosjektmidlene skal avgjøres på styremøtet 17. februar. Saksbehandler er studiekonsulent Odd Erik Randen som kan rådspørres etter behov.

Timetilskuddet

Med forbehold om hva Storting og departement bestemmer når det gjelder fordeling av midler til studieforbundene i 2011, mener styret at det nå ser ut til at vi kan heve timetilskuddet til lokalt studiearbeid fra kr 75 til kr 85.

Ny Jegerprøvebok

Som et ledd i satsing på en enda bedre jegerutdanning, kommer Norges Jeger- og Fiskerforbund nå med en ny Jegerprøvebok. Boka er bygd opp rundt pensum til jegerprøven og følger de ni kurskveldene tematisk. Det er utarbeidet tilleggsstoff på www.njff.no for de som ønsker å fordype seg i deler av stoffet. Boka kan kjøpes i NJFFs nettbutikk for kr 398.

Kursbevis – unngå unødvendige portoutgifter

Vi anbefaler lokale kursarrangører å skrive ut nesten ferdig utfylte kursbevis fra nettsiden vår ("Støttemateriell" / "Lag kursbevis"). Fra nyttår av vil vi ta oss betalt for å sende ut de gamle kursbevisene for manuell utfylling.

Samtaler med BSF og Populus

Det pågår samtaler med Bygdefolkets Studieforbund og Populus – studieforbundet folkeopplysning for å se hva man kan få ut av å gå sammen i et nytt, større studieforbund. Saken har vært drøftet på medlemsmøtet og fylkessamlingen i høst og det planlegges et felles styreseminar i januar. Deretter vil medlemsorganisasjonene få tilsendt et utkast til plattform for et nytt studieforbund til uttalelse. Dersom det er tilstrekkelig oppslutning, vil styret legge saken frem for årsmøtet 30. mai til behandling.

Ny kontorsekretær

Astrid Frøyen (45) er ansatt som ny kontorsekretær etter Anne-Kristin Lønneid som flytter til Toten for å bli gardkjerring på heltid. Vi takker Anne for 4 effektive år på kontoret og ønsker Astrid velkommen! Nå er det hun som vil ta seg av søknader og kursrapporter og sørge for at tilskudd raskt og riktig blir fordelt til kursarrangørene.

Forslag på kandidater til styret mv

Valgkomiteen som skal forberede valgene på årsmøtet i Oslo 30. mai, tar i mot forslag på kandidater fra fylkesavdelingene og medlemsorganisasjonene frem til 1. februar. Valgkomiteens leder er Knut Erik Risvik fra Norges Jeger- og Fiskerforbund. Ellers i komiteen sitter Trond Gjessing fra Norges Birøkterlag og Gry Hovland fra fylkesavdelingen i Telemark. Hvem sitter i styret i dag?

Juleferie på kontoret

Kontoret til Studieforbundet holder som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår og er tilbake på plass mandag 3. januar kl. 9 – 15.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost