N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 14.04.2010


Kursaktivitet som i fjor og mer til

Årets kursaktivitet ser foreløpig ut til å ligge omtrent på samme nivå som i fjor. Norges Jeger- og Fiskerforbund har meldt inn litt flere kurs enn i fjor på samme tidspunkt. Norges Birøkterlag overgår seg selv med over 120 ”Kompetansekurs om bier”. Dette er et kurs i bisykdommer og forebyggende helsearbeid. Ved å gjennomgå og bestå dette kurset kan birøkteren selv sertifisere egne bier, dvs at man selv kontrollerer biene for sykdommer før man skal flytte eller selge bifolkene.

Medlemsmøte om "Studieplanen"

Torsdag 22. april kl 10.00 - 12.30 gjennomfører Studieforbundet møte med medlemsorganisasjonene om studieplanens plass og betydning. Alle medlemsorganisasjoner bør benytte denne anledningen til å få førstehånds kjennskap til nye krav og rutiner. De som ennå ikke er påmeldt, har frist til 20. april.

Nytenkning og kvalitetsheving

Styret har avsatt kr 150.000 til pedagogisk utviklingsarbeid som medlemsorganisasjonenes sentralledd nå kan søke om. Prosjektmidlene skal stimulere til nytenkning og kvalitetsheving av kurs- og studiearbeid i organisasjonene. Prosjektene bør ha størst mulig allmenn interesse og overføringsverdi. Søknadsfristen er 1. juni. Søknadene må tydelig beskrive hva organisasjonene ønsker å utvikle/utprøve, vedlagt budsjett og tidsplan for arbeidet. Det er en forutsetning at Studieforbundet trekkes inn i prosjektene på en hensiktsmessig måte. Studieforbundet legger opp til at fordelingen av prosjektmidlene skal være klar før sommerferien. Saksbehandler er studiekonsulent Odd Erik Randen som kan rådspørres etter behov.

Landskonferansen i Kristiansand

Studieforbundet natur og miljø inviterer medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger til Landskonferanse 28-30. mai på Hotel Norge i Kristiansand.

På det foreløpige programmet står bl.a.: • Sosiale medier i frivillige organisasjoner • Nye forskrifter og krav til studieforbundene • Presentasjon av noen av våre medlemsorganisasjoner • Eksempel på kursopplegg som kan øke lokalt engasjement • Langtidsplan for Studieforbundet

Konferansedeltakerne samles fredag kveld til middag kl 19.30. Deretter er det satt av tid til uformell kontakt med fylkesavdelingene. Det formelle programmet starter lørdag kl. 09.00 og avsluttes med lunsj søndag kl 13.00.

Deltakerne på konferansen betaler i år kun kr. 1.000,- til Studieforbundet (konto 9235.11.78789) sammen med påmelding inn utgangen av april. Konferanseavgiften dekker helpensjon i enkeltrom på hotellet. Studieforbundet vil i tillegg dekke inntil kr. 1.000 i reiseutlegg for de som måtte ha behov for det.

Deltakerne vil få tilsendt detaljert program og ytterligere opplysninger direkte.

Årsmøtet på Litteraturhuset i Oslo

Studieforbundets årsmøte er i år lagt til mandag 7. juni på Litteraturhuset i Oslo. Etter vedtektsendringene i fjor er det medlemsorganisasjonene i forhold til gjennomført kursaktivitet som utgjør årsmøtet. I tillegg har fylkesavdelingene valgt Håkon Årebrot fra Sogn og Fjordane som representant til årsmøtet. Årsmøtet skal behandle vanlige årsmøtesaker, bl.a. langtidsplan 2011-13 og valg av nytt styre. Saksdokumentene sendes ut en av de første dagene i mai.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost