N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 08.05.2007


Ny og forbedret rutine for utskrift av kursbevis

Deltakere som fullfører et kurs i Studieforbundet, skal utleveres kursbevis eller annen skriftlig dokumentasjon. Nå er det blitt lettvindt for lokale arrangører å skrive ut kursbevis fra egen PC. Fyll ut navn på deltakerne, tittel på kurset, antall undervisningstimer, lokal arrangør og skriv ut! Du velger selv hvilken papirkvalitet du legger i skriveren. Du sparer tid og arbeid - vi sparer porto!

Studieaktiviteten øker igjen

NJFF kan vise til over 20% økning i rapporterte studietimer hittil i år, 4H har en foreløpig økning på ca. 10% og Kennelklubben 3%. Tilskuddet på kr. 66.- pr. studietime utbetales til lokal arrangør ved slutten av hver måned. – Når det kommer inn mange rapportskjemaer på en gang, er det viktig at disse er fylt ut riktig. Noen glemmer å oppgi postadresse til kursdeltakerne, og da må vi bruke tid til å innhente disse før tilskuddet kan utbetales, sier vår nye kontorsekretær Anne-Kristin Lønneid som gjerne holder orden på 2.000 kurs i året.

Landskonferanse og årsmøte i Tromsø

24 representanter for medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger møtes til årets landskonferanse 1–3. juni på Grand Nordic Hotel Tromsø. Fylkesavdelingen i Troms er lokalt vertskap. På konferansen vil vi ha et variert program med bl.a. tema som OL i Tromsø 2018, ny nettbasert Jegerprøve og hva skjer i det Frivillige læringslandskap. På årsmøtet, som holdes søndag morgen, skal det bl.a. velges ny styreleder. Valgkomiteen foreslår Bergljot Heinåli fra Bonde- og småbrukarlaget.

Is som smelter – et hett tema?

I etterkant av landskonferansen markeres Verdens miljøverndag 4-5. juni i Tromsø. Årets tema er "Is som smelter". Over 100 nasjoner markerer denne dagen og tematikken er høyst aktuell. Dette er en av vår tids største miljøutfordringer. Is spiller en viktig rolle for miljøet på kloden. Isen reflekterer solvarme og er med på å holde temperaturen på kloden stabil. Is er også en ferskvannsressurs og en vital del av klodens økosystem. Statsministeren, miljøvernministeren og flere medlemmer av regjeringen deltar i markeringen. Hovedtaler er Gro Harlem Brundtland.

Null til pedagogisk utviklingsarbeid i år

På tross av at Studieforbundet hadde kanalisert gode søknader til VOX, nådde disse dessverre ikke opp i konkurransen om midlene i år. Kr. 3,85 mill. ble fordelt til 27 av 60 innsendte søknader. Det ser det ut til at VOX har lagt spesielt vekt på to kriterier: For det første ser vi flere prosjekter med elementer av grunnleggende opplæring for voksne. Videre ser det ut til at prosjekter i samarbeid med andre og hvor ringvirkninger når andre enn egen organisasjon, blir prioritert. Vi anbefaler neste års søkere å begynne planleggingen tidlig. Få tydelig frem allmennytten av samarbeid med andre. Liste over tildelte prosjekter finnes på nettsidene til VOX.

Ny leder i Oppland

Karsten Landgraff, NJFF, er valg til ny fylkesleder i Oppland på ekstraordinært årsmøte på Lillehammer.

Speiderbevegelsen 100 år

Norges speiderforbund og 26 mill. speidere over hele verden markerer at speiderbevegelsen er 100 år i år. Posten utgir i den forbindelse egne frimerker 11. mai.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost