N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 31.01.2000


TILSKUDDET ØKER TIL 65 KR/TIME

Styret har vedtatt at det i år utbetales et tilskudd på kr. 65,- pr. studietime begrenset oppad til kr. 2.000 pr. kurs. Ved utbetaling trekkes et gebyr på kr. 35 til delvis dekning av Studieforbundets kostnader. Som vanlig tar styret forbehold om at tilskuddssatsen kan endres i løpet av året dersom studieaktiviteten avviker vesentlig fra hva som er forventet.

Det er ingen endringer på innmelding/ferdigmeldingsskjemaet. Samme skjema som ble brukt i 1999, kan brukes også i 2000.

HVA GJØR STUDIEFORBUNDET?

Studieforbundet er et serviceorgan for medlemsorganisasjonene og skal legge forholdene til rette for kurs og studiearbeid sentralt og lokalt.

Studieforbundet administrerer og formidler statstilskudd til kursarrangørene. Det er utarbeidet enkle rutiner som må følges, hvis man skal ha tilskudd etter Voksenopplæringsloven.

Studieforbundet er en pedagogisk ressurs for medlemsorganisasjonene og fremmer kvalitet på studiearbeidet. Studieforbundet godkjenner alle studieplaner som skal brukes.

Studieforbundet er pådriver for å sikre bedre rammebetingelser for studiearbeid.

STABIL STUDIEAKTIVITET

Siste frist for innsending av ferdigmeldinger på 1999-kurs var 15. januar. Vi kan nå konstatere at samlet studieaktivitet i 1999 ligger på samme nivå som året før. Tendensen er at organisasjoner med stor studieaktivitet øker, mens våre «små» medlemsorganisasjoner blir stadig mindre…

Tilskuddet fra Staten dekket 28% av de 9,2 mill. kroner som medgikk for å gjennomføre 2.397 kurs med til sammen 22.637 deltakere. De utgiftene som ikke dekkes av offentlig tilskudd, må fordeles mellom deltakere og arrangører. På 1.725 kurs ble deltakerne avkrevd en kursavgift på kr. 611,- i gjennomsnitt.

Den mest brukte studieplanen var praktisk/obligatorisk kurs for Jegerprøven. I 1999 ble det gjennomført 648 kurs. Det deltok 6.148 menn og 1.474 kvinner på disse kursene i regi av lokale jeger- og fiskerforeninger over hele landet.

STUDIEKONFERANSE INNERST I VIKEN

Fylkesavdelingene i Oslo/Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold og Telemark har gått sammen om en studiekonferanse 24-25. mars på Quality Hotel, Mastemyr. Pris kr. 400/500 pr. deltaker. Påmelding til Olav Balle, tlf. 64953161 innen 10. februar.

STUDIELEDERKURS I TROMSØ

Fylkesavdelingen i Troms v/Nils E. Bjørklund tlf. 77698376 inviterer representanter fra alle medlemsorganisasjonene i fylket til studielederkurs og årsmøte i Tromsø 19-20. februar.

ÅRSMØTER I FYLKESAVDELINGENE

Fylkesavdelingene i Studieforbundet er et viktig supplement i arbeidet med å stimulere til studieaktivitet i lokallagene. Vi har fått melding om følgende årsmøter i fylkesavdelingene. De fleste fylkesavdelingene bruker denne muligheten til å informere kurs/studieansvarlig(e) og andre representanter for medlemsorganisasjonene i fylket om studiearbeid generelt:

STUDIEFORBUNDETS HJEMMESIDE

Studieforbundet har nå etablert sin egen hjemmeside på Internett med adresse

http://www.naturogmiljo.no

Her finnes ajourført informasjon om tilskuddsregler, mulighet for elektronisk innmelding av kurs, adresser til fylkesavdelingene, studieplankatalog med linker til de mest brukte studieplanene, m.m. Det er også en oversikt over medlemsorganisasjonene i Studieforbundet med linker til deres hjemmesider.

KULTURBYEN BERGEN FOR STUDIEFORBUNDET 12-14. MAI

Mens vi venter på invitasjonen til årets landskonferanse/ årsmøte, kan vi hygge oss med følgende hilsen fra den lokale arrangementskomite i Bergen v/ Odd Furuseth:

-

Likar du studiearbeid av ymse slag?
då kan du med oss ver ilag.

I Bergen vi landskonferanse har
fredag 12. mai då er alle klar

Me støtt finn på noko gøy å gjera
med blåtur rundt i verda

Ja mykje sosialt får du vera med på
berre møt opp så skal du få sjå!

-

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost