324 Hellebakst

Godkjent for 10-24 timer  |  3-12 deltakere

Mål, læringsmål

Lære å lage ulike typar Hellebakst.

Lære om historia/bakgrunnen til dei ulike typane Hellebakst.

Målgruppe og forkunnskaper

4H-arar i alderen 12-19 år

Kursinnhold

Lage minst 8 ulike typar Hellebakst

  • Natronkaker
  • Svelekaker
  • Grautlapper
  • Flatbrød
  • Tortilla/kebab lefser
  • Lappar
  • MRF/Fjord 1 sveler
  • Potetlefser/potetkaker
  • Fiskelefse

  • Gjennomføre 4-5 samlingar på 3 timar.

  • Finne historie og bakgrunnen til Hellebakst.

  • Lære ulike kjevleteknikkar

Arbeidsmåte

  • Veiledning med instruktør/lærer
  • Instruksjon med lærer
  • Gruppearbeid
  • Demonstrasjon
  • Praktisk trening/arbeid

Lenker til eksempler på kursprogram

Læringsressurser

For å gjennomføre Hellebakst trengst:

  • Steiketakke
  • Ulike kjevler
  • Bakstefløy
  • Papir
  • Råvarer

Steikehella kan vere varm, viktig å tenke gjennom kva ein skal gjere dersom uhellet er ute og ein brenn seg på takka.

Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven

  • Å bidra til å vedlikeholde og styrke demokratiet og legge grunnlag for bærekraftig utvikling ved å engasjere og utvikle aktive medborgere.
  • Å gjøre det mulig for mennesker å påvirke egen livssituasjon.
  • Å bekjempe utstøting og bidra til inkludering.
  • Å bidra til motivasjon og tilgang til kunnskap og kompetanse for alle og slik møte behov i et samfunn og arbeidsliv i stadig endring.
  • Å styrke kulturelt mangfold og øke deltagelse i kulturlivet.