570 Sensorikkgruppe og honningmesterskap
Læringsmål
Kursdeltakerne skal starte en sensorikkgruppe hvor de får innføring i sensorisk analyse og bedømming av honning. I tillegg skal de lære å gjennomføre et lokalt honningmesterskap, fra A til Å.
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Passer for alle som ønsker å lære om organisering av arrangementer og samtidig få innføring i honningens dufter og smaker, og hvordan man kan lære om sensorisk analyse av honning i ei sensorikkgruppe.
Innhold
Honningmesterskap
Opplæring i hvordan man gjennomfører et lokalt honningmesterskap, steg for steg fra A til Å
Sensorikkgruppe
Opplæring i smaksteknikker, prøvesmaking og vurdering av honningkvalitet, ink defekte honninger.
Innføring i bedømming av honning.
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
Kompendium for egenstudie til sensorikkgruppa inneholder smaksteknikker, defekte honninger, bedømming og tilhørende skjemaer
Veileder for gjennomføring av honningmesterskap fra A til Å.
Sensorisk vurdering av honning del 1
Sensorisk vurdering av honning del 2
Organisering og arbeidsmåter
Sensorikkgruppa jobber i fysiske møter
Organisering av honningmesterskap kan være digitalt, fysiske møter eller en kombinasjon
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven
- Å bidra til å vedlikeholde og styrke demokratiet og legge grunnlag for bærekraftig utvikling ved å engasjere og utvikle aktive medborgere.