570 Sensorikkgruppe og honningmesterskap

Godkjent for 16–28 timer  |  minst 4 deltakere  |  inntil 50 % elektronisk kommunikasjon

Læringsmål

Kursdeltakerne skal starte en sensorikkgruppe hvor de får innføring i sensorisk analyse og bedømming av honning. I tillegg skal de lære å gjennomføre et lokalt honningmesterskap, fra A til Å.

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

Passer for alle som ønsker å lære om organisering av arrangementer og samtidig få innføring i honningens dufter og smaker, og hvordan man kan lære om sensorisk analyse av honning i ei sensorikkgruppe.

Innhold

Honningmesterskap

Opplæring i hvordan man gjennomfører et lokalt honningmesterskap, steg for steg fra A til Å

Sensorikkgruppe

Opplæring i smaksteknikker, prøvesmaking og vurdering av honningkvalitet, ink defekte honninger.

Innføring i bedømming av honning.

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

Kompendium for egenstudie til sensorikkgruppa inneholder smaksteknikker, defekte honninger, bedømming og tilhørende skjemaer

Veileder for gjennomføring av honningmesterskap fra A til Å.

Sensorisk vurdering av honning del 1

Sensorisk vurdering av honning del 2

Organisering og arbeidsmåter

Sensorikkgruppa jobber i fysiske møter

Organisering av honningmesterskap kan være digitalt, fysiske møter eller en kombinasjon

Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven

  • Å bidra til å vedlikeholde og styrke demokratiet og legge grunnlag for bærekraftig utvikling ved å engasjere og utvikle aktive medborgere.