423 Tradisjonsbakst på takke

Godkjent for 4–16 timer  |  minst 4 deltakere  |  inntil 100 % elektronisk kommunikasjon

Læringsmål

Etter endt samling skal deltakerne ha innsikt i hvordan lage lefse, flatbrød, kvikaku og hardangerlefse på takke og på båltakke. Samt forstå verdien av tradisjonene.

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

Ungdom

Innhold

Hva:

Klargjøring av poteter og og deiger.
Lage lefser.
Lage flatbrød.
Lage hardangerlefse.
Lage kvikaku på båltakke.

 

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

Boken "Takkemat" av Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen.

 

Organisering og arbeidsmåter

En samling som går over flere dager og som tar for seg teknikkene innenfor takkebakst. Alt fra å lage deiger til å spise det opp når vi er ferdige.

Teori og praksis med veiledning.

Besøk på en seter med båltakke, etterfulgt av teori og praksis.

Avsluttende prøve/eksamen

Ingen avsluttende prøve. Samlingen evalueres av arrangørene på et eget møte i etterkant.

Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven

  • Å styrke kulturelt mangfold og bevare kulturarven gjennom læring.