N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 27.08.2012


Stipend for kurslærere

Studieforbundet natur og miljø ønsker å bidra til bedre og flere kurslærere/instruktører til vår kursvirksomhet. Lokale lærere/instruktører som vil ta opplæring/etterutdanning, kan søke om inntil 5.000 kroner i stipend fra Studieforbundet. Søkeren må være medlem i en av medlemsorganisasjonene og søknaden må anbefales av medlemsorganisasjonen (lokalt eller regionalt). Søkeren må ha som intensjon å virke som lærer/instruktør på kurs i Studieforbundet. Søknadsfrist for 2. halvår er 1. september.

1 million på rett kurs

VOFO har laget et forslag til en kampanje for å få innarbeidet et felles språk og kommunikasjonsstrategi i studieforbundene, medlemsorganisasjonene og lokale lag og foreninger. Kampanjen er langsiktig (5 år) og den må drives nedenfra. Visjonen innebærer at organisasjonene reflekterer over hvor viktig læring er for dem, og at det resulterer i økt etterspørsel som i sin tur innfris. Kampanjen som foreløpig har navnet "1 million på rett kurs", har som mål at studieforbundene i 2017 kan rapportere om 1.000.000 kursdeltakere. Studieforbundene vil ha en bred drøfting om saken i høst.

Høstens medlemsmøte

Høstens medlemsmøte i Studieforbundet natur og miljø er terminfestet til tirsdag 23. oktober hos Den Norske Turistforening, Youngstorget 1 i Oslo. Hvilke saker medlemsorganisasjonene/styret bestemmer seg for å drøfte på møtet, vil vi få komme tilbake til. Men alle medlemsorganisasjonene oppfordres allerede nå å holde av dagen!

Høstens fylkessamling

Representanter fra fylkesavdelingene som planlegger å delta på Studieforbundets fylkessamling i høst, kan merke seg at denne er planlagt til helgen 3-4. november i Gardermoen-området. Nærmere om program og påmelding kommer når tiden nærmer seg.

Nå registrerer vi dugnadstimer

Styret har bestemt at ved rapportering av gjennomførte kurs, skal det anslås hvor mange gratis dugnadstimer arrangøren har lagt ned for å få gjennomført kurset: All ubetalt tid til planlegging/gjennomføring/etterarbeid med kurset, som f.eks. lærer/instruktøroppgaver, forberedelser, arbeid med studieplan, administrasjon, påmeldinger, regnskap og rapportering. Reisetid regnes ikke med! Dugnadstimene influerer ikke på tilskuddet som utbetales. Tilskuddet beregnes ut fra antall dokumenterte kurstimer med planlagt opplæring etter en på forhånd godkjent studieplan. I år er timetilskuddet kr 110,- til den lokale kursarrangøren.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost