N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 16.01.2007


Timetilskuddet øker til 66 kroner

Styret har vedtatt at timetilskuddet til lokalt studiearbeid i 2007 skal være 66 kroner. Denne gledelige økningen er et direkte resultat av økningen i statstilskuddet til studieforbundene. Studieforbundet natur og miljø får i år 3,6 mill. kroner. Av dette vil 2,4 mill. fordeles videre til lokalt studiearbeid etter nærmere regler. Et kurs på f.eks. 12 timer får et tilskudd på 792 kroner, 20 timer 1.320 kroner og 30 timer 1.980 kroner. Maks utbetaling pr kurs er 3.000 kroner. Lokallag som vil sette i gang studiearbeid, må huske å sende søknad til Studieforbundet før kurset begynner!

Pedagogisk utviklingsarbeid 2007

Det kan nå søkes om midler til avgrensede prosjekter som stimulerer til nyskaping i organisasjonenes studiearbeid. Prosjektene bør ha allmenn interesse og overføringsverdi. Tilskuddet kan ikke nyttes til drift eller tilleggsfinansiering av ordinære studietiltak. Interesserte organisasjoner kan kontakte studiekonsulent Odd Erik Randen på telefon 67102261 direkte. Fullstendig utlysningstekst og søknadsskjema er lagt ut på hjemmesiden til Vox. Søknad må sendes innen 20. mars til Studieforbundet natur og miljø som prioriterer og sender søknadene til Vox for videre behandling.

Saker til årsmøtet i Tromsø

Styret har vedtatt at årsmøtet avholdes søndag 3. juni på Grand Hotel Tromsø. Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes Studieforbundet innen 20. mars.

Driftstilskudd til fylkesavdelingene

Fylkesavdelingene får kr. 2.000 i driftstilskudd pr. år når årsrapport-skjema og regnskap-skjema samt referat fra gjennomført årsmøte i h.t. vedtektene, er sendt inn til Studieforbundet. Årsmøtet i fylkesavdelingen skal være avholdt innen 15. mars og siste frist for rapportering til Studieforbundet er 1. april. Ajourført oversikt over årets fylkesårsmøter ligger ute på Studieforbundets hjemmeside.

Hvem overtar etter Lisbet?

Studieforbundets kontorsekretær siden 1989, Lisbet Westvold, slutter til påske for å bli pensjonist. Hun har vært ansatt i Studieforbundet i over 17 år til stor glede og nytte for organisasjonen. Vi søker nå hennes etterfølger.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost