Kalvøya (Bærum) søndag 11. september kl 10-16

VELKOMMEN TIL ÅPEN GRØNN KURSDAG 2022

En annerledes og gratis aktivitetsdag for store og små. Her kan alle oppleve og lære noe nytt. Spennende utstillinger, demonstrasjoner og aktiviteter. Nytt gratis mini-foredrag hver halvtime.

Norges Jeger- og Fiskerforbund

Bålpanne med gratis bålkaffe og selvsteking av pinne-pizza. Varmrøyking av fisk og vilt med smaksprøver til publikum. Valpekasse. Mini fiske- og spikkekurs. Gode samtaler om jakt og fiske.

Norges sopp- og nyttevekstforbund

Stor utstilling av skogens sopp og nyttevekster. Et «dødens akvarium» med de aller giftigste soppene. Steking av sopp i paellapanne med smaksprøver til publikum. Guidede sopp- og nyttevekstturer på Kalvøya. Soppkontroll og spennende samtaler om sopp og nyttevekster.

Norsk Botanisk Forening

Flere varierte utstillinger. Natursti og andre aktiviteter med premiering. Innføring i artsbestemmelse og håndfarging av garn med blomster og lav. Gode samtaler om våre ville vekster.

Norske Redningshunder

Demonstrasjon av søk etter savnet person med redningshund, samt trening av redningshund. Informasjon om Norske Redningshunder og hva som skal til for å bli godkjent redningshund. Erfarne redningshund-ekvipasjer viser og svarer på spørsmål.

Norsk Kennel Klub

Oppvisning i agility. Mulig å teste banen med egen hund. evt en låne-hund. Erfarne hundefolk med råd og tips om alt innen hundehold, og spesielt trening av hund. Veiledning til deg som har lyst på hund. Hva du bør tenke på og hvordan du finner riktig hund.

Den Norske Turistforening

Familievennlig natursti. Mini-kurs i kart og kompass, slå opp telt, bygge bål, mat på tur, og 1. hjelp på tur. Råd og tips om alt innen friluftsliv. Turbo, DNTs populære maskot er også på plass.

Norges Birøkterlag

Lokal birøkter i full mundur viser frem en bikube, forteller og svarer på alle spørsmål om birøkt. Mulighet for å kjøpe lokal honning.

Primitive ildteknikker

Utstilling og spennende gjennomgang av hvordan menneskene laget ild før vi fikk fyrstikker og andre moderne hjelpemidler. Verdt hele turen alene.

Foredrag

10:00 Løvetann-workshop (Norges sopp- og nyttevekstforbund)
10:30 De beste sankestedene (Norges sopp- og nyttevekstforbund)
11:00 Fermentering av sopp (Norges sopp- og nyttevekstforbund)
11:30 Våre ville vekster, kunnskap og vern (Norsk Botanisk Forening)
12:00 Historien om mennesket og ilden (Primitive Ildteknikker)
12:30 Hvordan velge riktig hund? (Norsk Kennel Klub)
13:00 Allemannsretten og sporløs ferdsel (Den Norske Turistforening)
13:30 Fiskelykke! Gode fisketips og -historier (Norges Jeger- og Fiskerforbund)
14:00 Redningshunden, menneskets beste venn (Norske Redningshunder)
14:30 Hva kan du selv gjøre når uhellet er ute? (Norske Redningshunder)
15:00 Blomster og bier (Norges Birøkterlag)
15:30 Plantefarging av garn (Norsk Botanisk Forening)

Arrangementet støttes av Bergesen stiftelsen og Miljødirektoratet.

VELKOMMEN!