N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 8 - 31.10.2007


Fylkessamling i Stavanger

Fylkesavdelingene i Studieforbundet samles i Stavanger helgen 24-25. november for å utveksle erfaringer og drøfte aktuelle saker.

Studiekonsulent Odd Erik Randen koordinerer samlingens faglige innhold, mens fylkesleder i Rogaland Kristian Reilstad passer på at vi får mat og seng på Quality Airport Hotell Stavanger Sola. Eventuelle deltakere som ennå ikke har meldt seg på, må snarest kontakte Studieforbundet for å sjekke mulighetene for plass.

Statsbudsjettet: Inntil 4000 kroner skattefritt

I Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2008 er det foreslått å øke grensen for skattefri lønn til lærere/kursinstruktører fra kr 2.000 til 4.000. Når samlet lønn ikke overstiger nevnte beløp til en person i løpet av året, er frivillige organisasjoner (lokallag/foreninger) fritatt for lønnsoppgaveplikt og slipper å innbetale skattetrekk og arbeidsgiveravgift. Forslaget innebærer at mange kursarrangører lettere og billigere kan engasjere godt kvalifiserte lærere og generelt få forenklet kursadministrasjonen.

Statsbudsjettet: Liten økning til studieforbundene

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2008 at studieforbundene får vel 166 mill. kroner til drift og studiearbeid. Det er en økning på ca 4%, - noe over den generelle prisstigningen. Studieforbundene hadde vel regnet med noe mer? Tron-utvalgets utredning om studieforbundene er sendt på høring med svarfrist i januar. "Departementet vil vurdere tiltak etter høringa", sa Øystein Djupedal før han overlot jobben som kunnskapsminister til Bård Vegar Solhjell.

Rapportskjema må fylles ut og sendes inn

Når et kurs er gjennomført, må rapportskjemaet fylles ut og sendes inn til Studieforbundet før tilskuddet kan utbetales. Fristen for dette er normalt 3 måneder etter siste kursdag, men for kurs som avsluttes sent på året er fristen 15. januar året etter. Hvis du ikke finner rapportskjemaet, kan du nå enkelt skrives ut et nytt rapportskjema fra Studieforbundets hjemmeside: Velg ”Studieaktivitet”, klikk på riktig organisasjon, og trykk på forstørrelsesglasset bak det aktuelle kurset. Opplysningene på skjemaet skal attesteres av lærer/kursleder. For å få med denne underskriften må skjemaet fortsatt innsendes pr post eller telefaks 67583018.

Meld fra om avlyste kurs

Hvis du har fått tilsagn om støtte til et kurs som av en eller annen grunn ikke blir gjennomført, ville det være fint om du melder fra til Studieforbundet. Så kan vi rette opp listene våre og slipper å bruke tid på å purre opp rapportskjemaer som ikke kommer inn.

Landskonferansen til Holmenkollen

Det er nå bestilt plass på Voksenåsen Hotell for neste års årsmøte og Landskonferanse 30.mai – 1.juni. Voksenåsen Hotell ligger litt lenger opp i åsen ovenfor selve Holmenkollbakken. Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige som takk for hjelpen under og i de første krigsårene etter 2. Verdenskrig.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost