N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 19.05.2006


Økt støtte til studieforbundene

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til studieforbundene med 27 mill. kroner for inneværende år. - "Studieforbundene gjør en viktig og verdifull jobb for å øke kompetansen i samfunnet. Det er derfor helt nødvendig å legge om den politikken den forrige regjeringen sto for", sier kunnskapsminister Øystein Djupedal. Tilskuddet til studieforbundene har på få år blitt halvert. Dette har resultert i stadig lavere timetilskudd til lokale kursarrangører, høyere kursavgifter for deltakerne og redusert bemanning på kontoret. - "Hvor mye Studieforbundet natur og miljø vil få av denne tilleggsbevilgninger er foreløpig ikke klart, men at lokale kursarrangører nå kan regne med økning av timetilskuddet i år er ganske sikkert," sier daglig leder Finn Grimsgaard. Stortinget behandler revidert nasjonalbudsjett 16. juni.

Kjære Øystein Djupedal

Studieforbundet natur og miljø samlet til årsmøte i Stavanger 14. mai 2006 fremmet følgende henvendelse til Regjeringen ved kunnskapsminister Øystein Djupedal: Vi ser det positivt at det i det reviderte statsbudsjettet er gitt økt bevilgning til voksenopplæringsvirksomhet. Voksenopplæring har stor verdi for læring og trivsel for store grupper av befolkningen. Vi vil derfor oppfordre Regjeringen til å øke bevilgningene ytterligere til dette formål slik at studievirksomheten igjen kan økes. Vi forutsetter at dette realiseres allerede i budsjettforslaget for 2007.

Samarbeid med andre studieforbund

Studieforbundet natur og miljø kan tenke seg samarbeid med andre studieforbund på konkrete, avgrensete områder som f.eks. prosjektarbeid, studieplaner, møter for medlemsorganisasjonene osv. I første omgang kan styret tenke seg å bli bedre kjent med Bygdefolkets Studieforbund (BSF). Til Pedagogisk Verksted 7. juni er både medlemsorganisasjoner fra BSF og N&M invitert.

Pedagogisk Verksted 7. juni

- Når vi nå inviterer studie/opplæringsansvarlige og andre interesserte til Pedagogisk Verksted onsdag 7. juni, er også medlemsorganisasjonene i Bygdefolkets Studieforbund (BSF) invitert, sier studiekonsulent Odd Erik Randen. Sturla Bjerkaker vil snakke om "Studieringen som læringsarena" og det er satt av tid til å diskutere et mulig samarbeid mellom BSF og N&M om enkelte tiltak.

Den norske Rhododendronforening

Årsmøtet i Stavanger vedtok å ta opp Den norske Rhododendronforening som ny medlemsorganisasjon i Studieforbundet. Foreningen som har ca. 330 medlemmer, arbeider for å øke interessen for og kunnskapen om rododendron, se www.rhododendron.no

Navneendring i 4H

4H har vedtatt å endre navnet sitt fra Norske 4H til 4H Norge og ber oss benytte det nye navnet for fremtiden. De har også fått ny logo.

Voksenopplæringsstatistikk for 2005

Statistisk sentralbyrås voksenopplæringsstatistikk for 2005 er nå publisert. De som er interesserte, finner diverse tabeller og tall på SSBs hjemmesider.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost