9572 Drops og godterikurs

Godkjent for 8–16 timer  |  4–15 deltakere  |  inntil 100 % elektronisk kommunikasjon

Læringsmål

Deltakerne skal lære å lage godteri på gammelt vis. Det fokuseres også på ingredienser og hva som er godt for kropp og sinn. Alt med måte.

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

Barn og unge fra 12 år og oppover.

Innhold

1. samling
Timer med lærer: 16
Tema
Innføring i historikk. oppskrifter, sikkerhet og de praktiske prosessene for å få laget godteri.

Stikkord
Hvilke ingredienser finnes i drops, karameller, sjokolade osv. Gjennomgang av gamle oppskrifter og historie omkring ved hvilke anledninger disse oppskriftene ble brukt. Praktisk gjennomføring ved å lage så mange slag det er tid til. Fokus på sikkerhet, varmt sukker kan være skummelt. Samksprøver til alle.

Arbeidsform og gjennomføring
Teori og praktisk øvelse under kyndig veiledning.

Problemstillinger
Er hjemmelaget godteri sunnere og bedre det det godteriet vi kjøper i butikken? Hvor mye godteri kan vi spise pr. uke uten at det bidrar til økt helserisiko.

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

Kursinstruktør skaffer gamle oppskrifter og gamle "godterihistorier".
Gamle oppskrifter og kokebøker.

Organisering og arbeidsmåter

Se innhold

Krav til lærer/instruktør

Må kunne bruke nødvendig utstyr. Må ha erfaring med bruk av smeltet sukker i samhandling med barn og unge.

Avsluttende prøve/eksamen

Det deles ut evalueringsskjema når kurset er avsluttet.

Utfyllende opplysninger

Kurset holdes over 2 dager med tilsammen 16 timer.