9565 Tradisjonsbaking

Godkjent for 8–16 timer  |  4–15 deltakere  |  inntil 100 % elektronisk kommunikasjon

Læringsmål

Deltakerne skal kunne bake potetkaker, Nordlandskaker og lefser på egenhånd etter kurset

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

De som har lyst å lære seg endel av vår tradisjonsmat

Innhold

1. samling
Timer med lærer: 4
Tema
Potetkaker

Arbeidsform og gjennomføring
Litt teori om råvarer, mest praksis

Problemstillinger
Lage deig, kjenne når deigen er klar for baking

2. samling
Timer med lærer: 4
Tema
Nordlandskaker

Arbeidsform og gjennomføring
Litt teori om råvarer og forskjellige typer oppskrifter, mest praksis

Problemstillinger
Lage deig, bruke rett temperatur og rett mengde mel, forskjellige fremgangsmåter for kjevling/klapping

3. samling
Timer med lærer: 8
Tema
Lefser

Arbeidsform og gjennomføring
Teori: litt om kjevling, råvarer, oppbevaring/lagring, anvendingsområder Praksis

Problemstillinger
Lage deig, fremgangsmåter for kjevling. Her gjelder det å kunne kjevle skikkelig!

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

Et eget lite hefte til deltakerne vil bli utarbeidet

Organisering og arbeidsmåter

Se innhold

Krav til lærer/instruktør

Kursleder har lang erfaring fra kafè og som husmor