N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 03.09.2014


Kurs for glede og mestring

Studieforbundet skal bl.a. stimulere til økt kursaktivitet i lokale lag og foreninger! Det er derfor gledelig å se at vi i øyeblikket ligger 6-7% over rapportert kursaktivitet på tilsvarende tidspunkt i fjor. Vil rekorden på 55.712 kurstimer fra 2012 passeres i løpet av året? Målet i år er at medlemsorganisasjonene skal rapportere flere kurs og flere kursdeltakere enn året før og at alle skal arrangere minst ett kurs j.fr. vedtatt arbeidsplan fra årsmøtet i 2013. I øyeblikket er det Kennelklubben som står for størstedelen av økningen med 47 flere rapporterte kurs enn pr 1. september i fjor. Fortsatt gjenstår en lang og aktiv kurshøst før regnskapet skal gjøres opp. Følg med på Studieforbundets kursstatistikk, - den oppdateres daglig! Har du husket å sende inn kursrapport for gjennomført kurs?

Pressemeldinger og nyhetsinnslag

Hvordan skal vi som frivillig organisasjon bli hørt av pressen og få vår historie på trykk? Hvordan skal vi komme «over støygrensen»? Voksenopplæringsforbundet (VOFO) inviterer til kurs i mediearbeid fredag 19. september kl 9.30-15.30 på Litteraturhuset i Oslo. Påmelding til VOFO innen 12. september. Pris kr 800.

Tilretteleggingstilskudd

Det er mulig å søke Studieforbundet om ekstra tilskudd til praktisk eller pedagogisk tilrettelegging for kursdeltakere som trenger det. Tilretteleggingstilskuddet gis som tillegg til ordinært kurstilskudd. Tilretteleggingstilskuddet kan f.eks. delfinansiere merkostnader til ekstra lærer, tolketjeneste, særskilt undervisningsmateriell, transport m.v.

Råd og vink for kurslærere/kursinstruktører

Er du lærer eller instruktør på et kurs for voksne? Det er mange hensyn å ta når du skal undervise. Selv om du har mye kunnskap og erfaring i tema for kurset, kan det hende du er usikker på hvordan du best skal legge opp undervisningen. Studieforbundet utarbeidet for noen år siden et veiledningshefte om dette. Heftet kan fortsatt bestilles fra Studieforbundet og er gratis. Du kan også finne heftet «Råd og vink» på Studieforbundets nettside under «Brukerhjelp».

Alle skal ha kursbevis

Alle som fullfører kurs som Studieforbundet utbetaler kurstilskudd til, skal få utlevert kursbevis. Dette er kursarrangørens ansvar! Kursarrangøren kan enkelt og praktisk lage kursbevis fra Studieforbundets nettside. Den ferdigutfylte teksten kan overskrives hvis det er behov for det, før kursbevisene skrives ut og signeres. Kursarrangører som trenger veiledning, kan kontakte Studieforbundets kontor i kontortiden mandag – torsdag kl 9-15.

SABIMA søker medlemskap

Samarbeidsrådet for biologisk mangfold (SABIMA) søker om medlemskap i Studieforbundet natur og miljø. SABIMA er paraplyorganisasjon for 9 biologiske foreninger i Norge. Søknaden ble mottatt for sent til å bli behandlet på årets årsmøte. Styret innstiller for Årsmøtet 2015 at SABIMA blir godkjent som ny medlemsorganisasjon i Studieforbundet.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost